Adatvédelmi nyilatkozat

Ön a www.tunderkert.net weboldal adatvédelmi nyilatkozatát olvassa. Az oldalt Hormay Nóra egyéni vállalkozó üzemelteti. A jelen adatvédelmi nyilatkozat (továbbiakban: nyilatkozat) tartalmazza a webáruházban megvásárolható termékekkel összefüggő megrendelések teljesítése, szolgáltatások nyújtása keretében végzett, személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályokat, valamint az adatkezelésre vonatkozó tájékoztatást. A szolgáltatás használatának megkezdésével a felhasználók elfogadják jelen Nyilatkozat feltételeit. A webáruház üzemeltetője fenntartja magának a jogot jelen közlemény megváltoztatására, a frissítés dátuma minden esetben megtalálható az Adatvédelmi nyilatkozat végén. Az üzemeltető magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát.

Adatkezelési alapelvek

Az üzemeltető számára alapvető cél a látogatók személyes adatainak védelme. Az üzemeltető a látogatók személyes adatait bizalmasan kezeli és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja. Adatkezelési alapelveink összhangban vannak a GDPR, vagyis általános adatvédelmi rendelet irányelveivel. Üzemeltető kizárólag olyan személyes adatokat (név, e-mail cím, cím, telefonszám) gyűjt be a megrendelőtől, melyek szükségesek a megrendelt termék kiszállításának maradéktalan teljesítéséhez. A webáruházban adatkezelést kizárólag az üzemeltető végez, harmadik fél részére személyes adatokat semmilyen körülmények között nem ad ki. Kivételt képez a megrendelő által kiválasztott szállító. A megrendelés elküldésével a vásárló kifejezetten hozzájárul a személyes adatok kiszállító cég irányába történő továbbításához. A webáruház látogatói a szolgáltatást önkéntesen használják. Az üzemeltető az egyes felhasználók adatmódosítási, adatkérési, adattörlési, adatkezelési tájékoztatási kérdéseit fogadja, és a lehető leghamarabb, de legkésőbb 48 órán belül kezeli. A megadott személyes adatokhoz kizárólag a weboldal üzemeltetője és adminisztrátora fér hozzá.

Vásárlói regisztráció

Amennyiben a felhasználó vásárolni szeretne a webáruházban, úgy az első vásárlás alkalmával meg kell adni a vásárláshoz szükséges adatokat, így a vásárló számlázási és szállítási adatait, telefonszámát, e-mail címét, a kapcsolattartó nevét, valamint a későbbi belépéshez szükséges jelszavát. Ezeket az adatokat kizárólag a megrendelés teljesítéséhez szükséges kommunikációhoz használjuk fel. A regisztrációt e-mailben visszaigazolja a rendszer. A vásárló köteles az általa megadott jelszót bizalmasan kezelni. Amennyiben az azonosítás során a vásárló egyedi azonosítója és jelszava helyes megadását követően a vásárló adatai arra jogosulatlan harmadik személy birtokába kerültek, az ebből eredő károkért, illetve hátrányokért az Adatkezelő felelősséget nem vállal. A felhasználók e-mail címük megadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy a szolgáltató technikai jellegű üzenetet küldjön számukra. Regisztrált felhasználóink a webáruházban megadott adatokat bármikor megváltoztathatják a http://tunderkert.net/fiokom/ linken. A regisztrált adatokat az üzemeltető kérésre törli a rendszerből. Ehhez kérjük, hogy küldjön egy e-mailt a csoda@tunderkert.net e-mail címre. A törlési kérelem biztonsági okokból csak akkor lesz érvényes, ha a törlési kérelmet a felhasználó e-mailben megerősíti, így elkerülhető, hogy valaki szándékosan vagy tévedésből mást töröltessen a regisztrációs adatbázisból.

A webáruház látogatók technikai jellegű adatainak rögzítése

A honlap látogatása során az áruházi rendszer (WordPress – WOO Commerce rendszere) rögzíti a felhasználók adatait és adattárolás kizárólag ennek tárhelyén történik. Az adatok rögzítésének technikai jellegű célja van, a rendszer folyamatos működéséhez elengedhetetlen. A naplóállományok elemzése során felmerült adatokat más információval az üzemeltető nem kapcsolja össze, a felhasználó személyének azonosítására nem törekszik.

Mennyi ideig őrizzük a személyes adatot

A honlapon regisztrált felhasználók személyes adatai a saját felhasználói profiljukban tárolásra kerülnek. A felhasználók bármikor megtekinthetik és szerkeszthetik a személyes adataikat (http://tunderkert.net/fiokom/ link segítségével). A honlap rendszergazdája ezen információkat szintén megtekintheti és szerkesztheti. A hozzáférés törlését a felhasználó e-mailben kérheti. A regisztrált felhasználók adatai addig kerülnek őrzésre, amíg a felhasználó azok törlését nem kéri. Azoknak a vásárlóknak az adatai, akik nem regisztrálnak vásárláskor, azok adatait a NAV által előírt adattárolási időtartam lejártáig vagyis 5 évig tartjuk a rendszerben.
A weboldalon regisztrált fiók esetén kérhető a személyes adatok export fájlban történő megküldése, amely bármilyen adatot tartalmaz, amit korábban a felhasználó rendelkezésünkre bocsátott. Kérhető továbbá, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljünk. Ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

E-mailek kezelése

A megrendeléssel kapcsolatos automatikus levelek a csoda@tunderkert.net e-mailcímről, a konkrét egyeztetések a szivarvanycsoda@gmail.com email címen keresztül történnek. A levelezések a megrendelés teljesítését (csomag kézhezvételét) követően a levelező rendszerből törlésre kerülnek.

Sütik kezelése

Az oldal cookie-kat (“sütiket”) használ, hogy az oldal a leghatékonyabban működhessen. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak a felhasználók oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldalra való kattintással és a Cookie figyelmeztető elfogadásával az oldal látogatói beleegyeznek a cookie-k használatába. Amennyiben a süti (cookie) elhelyezéséhez nem járul hozzá az oldal megtekintője, azt a saját böngészőjében elvégzett beállítások (tiltás, visszavonás) útján teheti meg. Ebben az esetben ez bizonyos szolgáltatások igénybevételét korlátozhatja vagy megakadályozhatja.

A cookie-k olyan rövid szöveges fájlok, amelyeket a megtekintett honlapok helyeznek el a számítógép böngészőjében. A cookie-k nem csatlakoznak az oldal látogatójának rendszeréhez, és nem károsítják a fájljait.

A cookie-k lehetnek „állandó” vagy „ideiglenes” cookie-k. Az állandó cookie-t a böngésző egy meghatározott időpontig tárolja, feltéve, hogy azt a felhasználó korábban nem törli, az ideiglenes cookie-t azonban a böngésző nem tárolja, az a böngésző becsukásával automatikusan törlődik.

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot. Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

Az adatvédelmi nyilatkozat a GDPR szabályozás bevezetésével 2018/05/24-én került frissítésre.

Az adatkezelés adatvédelmi nyilvántartási száma: NAIH-77517/2014.

Privacy Policy Settings